[Beginn der Zuschüttung des Heckergrabens am Holzraum - Nowaliński, Karol (1935- ). ([Gdańsk : odb. Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia na pierwszym planie zasypywanie kanału Heckergraben, w głębi kamienice przy ul. Am Holzraum, 20. 06. 1928 r.
Data i aut. odb. wg inwentarza PAN BG. Tyt. wg opisu na negatywie. Ponadto na negatywie: Danzig 20. 6. 1928.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1920-1939 (Wolne Miasto) -- fotografie