Sopot Plac Przyjaźni Polsko-Radzieckiej / wg fotografii barwnej M. Raczkowskiego. - Raczkowski, Mirosław (1927-2020) (Biuro Wydawnicze Ruch, 1973)
Przedstawia Plac Przyjaźni Polsko-Radzieckiej, obecnie Plac Przyjaciół Sopotu w Sopocie, ok. 1980 r.