Gdańsk Kośc. Św. Katarzyny / Jan Bułhak i syn. - Bułhak, Jan (1876-1950) (1946)
Przedstawia zniszczony podczas wojny kościół św. Katarzyny, ujęcie od wsch., na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Profesorskiej, ok. 1946 r.