Gdańsk Kośc. Św. Katarzyny - Bułhak, Jan (1876-1950).; Bułhak, Janusz (1906-1977). (Warszawa, 1946)
Przedstawia zniszczony podczas wojny kościół św. Katarzyny, ujęcie od wsch., na pierwszym planie ruiny kamienic przy ul. Profesorskiej, ok. 1946 r.
Data i autorzy odręcznie na wewnętrznej stronie oprawy, na końcu albumu, tyt. zdjęcia pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Kościół św. Katarzyny (Gdańsk, Polska) -- 1945-1970 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie