Zygmunt III Waza XXIV Zjazd Prezesów Numizmatyków PTAiN Warszawa 1989. (Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1989)
Plakieta. Na awersie: podobizna króla Zygmunta III Wazy. Na rewersie: udekorowana Orderem Złotego Runa, pod koroną tarcza z godłem Polski,, z tarczą pośrodku królestwa Szwecji i z herbem Wazów. U dołu napis: XXIV Zjazd Prezesów Numizmatyków PTAiN Warszawa 1989.