Zygmunt III Waza XXIV Zjazd Prezesów Numizmatyków PTAiN Warszawa 1989. - Mennica Państwowa (Warszawa). (Warszawa : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1989)
Plakieta. Na awersie: podobizna króla Zygmunta III Wazy. Na rewersie: udekorowana Orderem Złotego Runa, pod koroną tarcza z godłem Polski,, z tarczą pośrodku królestwa Szwecji i z herbem Wazów. U dołu napis: XXIV Zjazd Prezesów Numizmatyków PTAiN Warszawa 1989.
Keywords: Zygmunt -- III Waza -- (król Polski ; -- 1566-1632); Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne; 1945-1989; 1901-2000; Plakiety; PRL; Polska; Obiekty trójwymiarowe