[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater : Freitag, den 10. September 1830 : Vorletzte Gastrolle der Madame Crelinger : Gabriele : Drama in 3 Aufzügen, nach der Valerie des Herrn Scribe und Melesville, von Castelli. Hierauf folgt: Medea : Melodram in Einem Aufzuge von Gatter, mit Musik von Benda. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawień "Gabriele. Drama in 3 Aufzügen" Ignaza Franza Castelli`ego według Eugène Scribe i Mélesville`a oraz "Medea. Melodram in Einem Aufzuge" Friedricha Wilhelma Gottera z muzyką Jiří Antonína Bendy.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Scribe, Eugène -- (1791-1861).; Mélesville -- (1787-1865).; Castelli, Ignaz Franz -- (1781-1862). -- plakaty; Benda, Jiří Antonín -- (1722-1795).; Gotter, Friedrich Wilhelm -- (1746-1797). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne