Schaut, im Nach Bild Ehr und, Tugend, nebst dem Muster Kluger Geister, Kurtz: den theüren Zaernecke Thorens Tapfern Burger Meister - Fritzsch, Christian (1695-1769). (Hamburg, 1732)
Przedstawia portret w półpostaci, za stołem, Jacob Heinrich Zernecke.
U dołu w polu kompozycji, w lewym rogu sygnatura autora, miejsce powstania i data: C. Fritzsch sculps. Hamb. 1732.
U dołu pod kompozycją tytuł i inskrypcja pamiątkowa.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w