M. Hermannus Rathmannus Theologus Dantiscanus. ([Niemcy], 1630)
Przedstawia portret w popiersiu Hermann Rathmann (1585-1628), pastora kościoła św. Katarzyny w Gdańsku.
Autor nieznany, praca niesygnowana.
Wokół portretu tytuł-podpis: M. Hermannus Rathmannus Theologus Dantiscanus Clarissimus, Pastor Ad D. Cathar. Digniss: Qvi Ao. 1628, 30 Iunii Beate Diem Clausit Extremu.
Miejsce i czas powstania według tematu i techniki.
Keywords: Grafika portretowa -- 17 w; Grafika -- Niemcy -- 17 w