Studencka lekcja w szkole jako źródło kompetencji kluczowych okiem nauczyciela akademickiego i studenta / Małgorzata Krzeczkowska, Wojciech Piekoszewski, Kamil Jurowski, Anna Jurowska. - Krzeczkowska, Małgorzata (1965- ).
Czym właściwie jest kształcenie?, pożądane cechy współczesnego nauczyciela z punktu widzenia potrzeb społeczeństwa, nabywanie kompetencji przez studenta na etapie przygotowania do prowadzenia lekcji - badania opinii studentów Wydziału Chemii UJ, kompetencje absolwentów z punktu widzenia pracodawców jako potrzeby społeczne.