[Stan wojenny 1982] [Protesty w dniu 3 maja 1982 roku] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1982)
Przedstawia walkę demonstrantów z oddziałami ZOMO i MO na ul. Długiej w Gdańsku. Na pierwszym planie protestujący ustawiają barykady z kwietników, pośrodku stoi człowiek z flagą Polski, w głębi wozy milicyjne, 3 maja 1982 rok.