[Stan wojenny 1982] [Protesty w dniu 3 maja 1982 roku] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk-Oliwa, 1982)
Przedstawia walkę demonstrantów z oddziałami ZOMO i MO na ul. Długiej w Gdańsku. Na pierwszym planie protestujący ustawiają barykady z kwietników, pośrodku stoi człowiek z flagą Polski, w głębi wozy milicyjne, 3 maja 1982 rok.
Tyt. i data nadane przez katalogującego na podstawie opisu autora na rewersie, autor wg pieczątki na rewersie.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie; Polska -- 1981-1983 (Stan wojenny) -- fotografie