Ex libris MK / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) ([wydawca nieznany], 1959)
Żaglowiec z pierwszym żaglem zwiniętym i drugim, w tle rowiniętym. Po prawej stronie u dołu statku napis "Ex libris" i inicjały właściciela "MK" [Mieczysław Kaczmarek].