Ex libris MK - Krzywka, Ryszard (1925-2009). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1959)
Żaglowiec z pierwszym żaglem zwiniętym i drugim, w tle rowiniętym. Po prawej stronie u dołu statku napis "Ex libris" i inicjały właściciela "MK" [Mieczysław Kaczmarek].
Pod rysunkiem podpis artysty "R. Krzywka" oraz nazwisko właściciela i data dopisane ołówkiem.
Keywords: Kaczmarek, Mieczysław -- (ekslibris) -- ekslibris; Grafika -- Polska -- Toruń -- 1945-.; Ekslibris polski -- 1945-1970.