Ex Libris E. Strzyżewski / W. Barylski. - Barylski, Wojciech (1929-1999) ([wydawca nieznany], 1959)
W centrum kompozycji syrena z podwójnym zawiniętym ogonem, w jedej ręce trzyma paletę, w drugiej pędzel. Napis w ramie okalającej kompozycję. Inicjały autora u dołu po prawej stronie.