Z Księgozbioru Genowefy Surowcow / R. Krzywka. - Krzywka, Ryszard (1925-2009) (1959)
Przedstawia lilię rosnącą wśród skał, nad nią świecące słońce. Napis z lewej strony: Z Księgozbiorv, u dołu: Genowefy Svrowcow, poniżej ołówkiem autograf aut.