Fridericus Otto Menkenius. - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767) (1755)
Przedstawia Mencke, Friedrich Otto Mencke w półpostaci w lewo, twarz na wprost, na tle kotary po lewej i księgozbioru. Portret przylegający do postumentu przy górnej krawędzi którego widoczny herb portretowanego, ponizej zaś tablica komemoratywna.