Exbibliotheca Haliny Mikołajskiej W. J. - Jakubowski, Wojciech (1929-2024) (1958)
Scena, za odsłoniętą kotarą schody, przed schodami gałązka róży. Nad wyobrażeniem napis: Exbibliotheca, u dołu: Haliny Mikołajskiej. Sygn. aut. w obrębie kompoz.