Gdańsk 1945 Kościół Św. Brygidy - Bułhak, Jan (1876-1950). ([Gdańsk], 1945)
Przedstawia budynek Biblioteki Miejskiej (PAN Biblioteka Gdańska) od strony podwórza, na pierwszym planie ruiny sali gimnastycznej Wyższej Szkoły Realnej pod wezwaniem św. Piotra i Pawła (I LO), 1945 r.
Tyt. główny, data i autor odręcznie na okładce albumu, tyt. zdjęcia pod zdjęciem.
Pod zdjęciem mylny opis J. Bułhaka.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie