Ex - Libris Dr. Lotte Reinhold / Rose Reinhold. - Reinhold, Rose (1894-1959) ([wydawca nieznany], 1959)
Donica z kwiatami i siedzącym na niej ptaszkiem, napis u góry na wstędze: Ex - Libris, u dołu: Dr. Lotte Reinhold. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.