Medal-XII Kongres Stronnictwa Demokratycznego 1981 Rocznica Uchwalenia Konstytucji 3 Maja. - Stronnictwo Demokratyczne. Komitet Wojewódzki (Chełm). (Chełm : Wojewódzki Komitet Stronnictwa Demokratycznego, 1981)
Awers: Orzeł w koronie z rozpostartymi skrzydłami, trzymający w szponach wypukłą kartę tytułową konstytucji, na niej Ustawa/Rządowa/Prawo Uchwalone, na szarfie Dnia 3 Maia [!] Roku 1791, w otoku Wszelka Władza Społeczności Ludzkiej Początek Swój Bierze Z Woli Narodu. Rewers: Schematyczny Orzeł na którym napis: Rocznica Uchwalenia/Konstytucji 3 Maja/XII Kongres SD.14-17.III.1981/Jest Świętem Stronnic/twa Demokratycznego/WKSD Chełm.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe