Fantasy w XXI wieku = Fantasy in the 21st century / Waldemar Mazur. - Mazur, Waldemar
Zakres i treść: geneza gatunku, fantasy nad Wisłą, nowe milenium, detronizacja SF i symbioza z kinem, nowa konwencja, dlaczego właśnie fantasy.