Ex Libris Fundacii Wspólnota Gdańska / A. Ulybin. - Ulybin, Alexandr (1970- ). ([wydawca nieznany], 2010)
Przedstawia otwartą książkę z datami 1980-2010, na jej kartach tłum demonstrantów z transparentami i charakterystyczne budowle Gdańska, oraz lew z transparentem Solidarność. U dołu napis: Ex Libris Fundacii Wspólnota Gdańska. Pod wyobrażeniem autograf autora.