[Afisz teatralny. Incipit] Viertes Abonnement. No. 3. Heute Sonntag, den 28. Dezember 1817. Die Räuber. Ein Trauerspiel in 5 Aufzügen von Friedrich Schiller. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1817)
Afisz przedstawienia "Die Räuber. Ein Trauerspiel in 5 Aufzügen" Friedricha Schillera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek dwóch lwów podtrzymujących herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Schiller, Friedrich -- (1759-1805).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w