[Afisz. Incipit:] Ja, niżej podpisan ... ślubuję uroczyście, iż będę posłuszn obowiązującej ustawy o szkołach wyższych ... ([wydawca nieznany], 1946)
Druk z przysięgą dla nowych studentów Państwowa Wyższa Szkoła Pedagogiczna w Gdańsku.