Monument der verewigten Jungser Maria Jantzen : Sie erblickte die Welt 1768, den 26 October ; segnette das Zeitliche 1806, den 25. April ; Brachte ihr Alter aus 37 Jahre und 6 Monatte ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1806)
Wiersz, wspomnienie pośmiertne.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Obrzędy i ceremonie pogrzebowe -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- obyczaje i zwyczaje -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- 19 w. -- druki ulotne; Poezja okolicznościowa niemiecka -- 19 w