André Roussin - Nina : Komedia w 3 aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1957)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 15.06.1957 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej, kierownik literacki: Sylwia Janowicz.