Klasztor Szpitalników i Kościół św. Macieja we Wrocławiu w poł. 18 w. wdg rys. Werniera / Marian Wójciak. - Wójciak, Marian (1912-1967) (1952)
Przedstawia widok zespołu budynków kościoła i klasztoru zakonu szpitalników we Wrocławiu powtórzony według historycznej ryciny.