[Album z wyprawy do Kałmucji] (1914)
Przedstawia wyprawę do Kałmucji, prawdopodobnie w tereny Niemców Nadwołżanskch. Na zdjęciach m. in.: Astrachań, Krasnyj Jar w pobliżu Astrachania, Kałmucy, stroje kałmuckie.