Twórczość, literatura, historia / Jakub Z. Lichański. - Lichański, Jakub Zdzisław (1946- ). ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1995)
Recenzja książki: Tvorčeskie sud'by i istorija : o zapadnoevropejskich literaturach XVI- pervoj poloviny XIX veka / J.B. Vipper. - Moskva, 1990.