[Wały obronne ok. 1860 r.] [Eduard Flottwell]. - Flottwell, Eduard (1811-1862) (Eduard Flottwell, 1853)
Widok ogólny na Gdańsk od zachodu. Na pierwszym planie fortyfikacje miejskie, w głębi widoczna Brama Wyżynna, Wieża Więzienna, fragment Kościoła św. Trójcy.