Ex Musicis Steinbornów Jest W Domu Lichtarz Nieduży Z Wysoką Świecą Szkarłatną; Ona Do Koncertów Służy Do Dźwięku Dodaje Światło Ty Ją Zapalasz W Godzinie Muzycznej / H. Pawlikowska. - Pawlikowska, Halina (1931-2013) (1967)
Przedstawia lichtarz, zarys fortepianu i zapis nutowy na tle linii zygzakowatych. Napis u góry: Jest W Domu Lichtarz Nieduży Z Wysoką Świecą Szkarłatną; Ona Do Koncertów Służy Do Dźwięku Dodaje Światło Ty Ją Zapalasz W Godzinie Muzycznej, z boku: Ex Musicis, u dołu: Steinbornów. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf aut. i data.