Opera Płomienie St. Poradowskiego - Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk).; Kongres Kultury Polskiej (1966 ; Warszawa). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1966)
Plakat opery "Płomienie" Państwowej Opery i Filharmonii Bałtyckiej w Gdańsku w ramach wydarzenia Kongres Kultury Polskiej X 1966 Rok. Na czerwonym tle złota korona i dwa równoramienne krzyże, u dołu tytuł opery.
Keywords: Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk) -- 1945-1970 -- plakaty; Plakaty -- 1945-1990.