[Widok ulicy w Bombaju podczas podróży dookoła swiata (1864-1865)] - Hildebrandt, Eduard (1818-1868). ([Bombaj], 1864)
Przedstawia widok ulicy w Bombaju.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie treści kompozycji.
Miejsce powstania według działalności autora.
W polu kompozycji, w prawym dolnym rogu, podpis artysty: E. Hildebrandt.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w. -- tematy, motywy; Bombaj (Indie).; Indie -- w sztuce