Ad Clarissimem Virum Dn. Davidem Herlicivm Phil. Et Med. Doct. Mathematicum, Historicum & Poetam insignem. (1636)
Przedstawia portret w popiersiu z księgą i astrolabium Davida Herlitza (1557-1636), matematyka, astronoma i lekarza pochodzącego ze Stargardu.