Ex Libris Jos. Kašpar / J. L. - Lukavský, Jaroslav (1924-1984) ([wydawca nieznany], 1952)
Przedstawia mężczyznę łowiącego ryby w górskiej rzece, na brzegu leżą trzy pstrągi, u dołu napis: Ex Libris Jos. Kašpar. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.