Aleksiej Twierskoj - Opowieść pewnej dziewczyny = Razkaz odnoj diewuszki / Teatr Ziemi Gdańskiej. (Teatr Ziemi Gdańskiej, 1967)
Program teatralny premiery, która miała miejsce 15.07.1967 r. w Kościerzynie. Reżyseria: Janina Orsza-Łukasiewicz, scenografia: Marian Kołodziej.