Nyskie Księstwo Biskupie w XVIII wieku / Kazimierz Dola. - Dola, Kazimierz (1934- ).
1. Kościelne struktury administracyjne. 2. Szkoły. 3. Biblioteki. 4. Drukarnie. 5. Opieka społeczna i zdrowotna. 6. Teatr.