Ex Libris Dr Stanisław Aulich / [Andrzej Bortowski]. - Bortowski, Andrzej (1938- ). (1964)
Przedstawia pasterza z laską w jednej ręce i jabłkiem w drugiej, nad nim trzy karty z fragmentami twarzy posągów greckich, napis u dołu: Ex Libris Dr Stanisław Aulich. Sygn. aut. w obrębie kompoz.