Słownik wyrazów obcych PWN [red. t. Elżbieta Sobol ; projekt programu Katarzyna Janus - Kwiatkowska ; programowanie: Andrzej Mucha, Wiesław Grygo ; oprac.: haseł Anna Stankiewicz [et al.]. - Janus-Kwiatkowska, Katarzyna; Mucha, Aleksander (programowanie); Stankiewicz, Anna; Grygo, Wiesław (PWN, 2003)
Słownik zawiera 29 583 hasła, a w nich wyrazy obcego pochodzenia. Oprócz jednostek wyrazowych słownik notuje też popularne cytaty obce. Zawiera zapis dźwiękowy niektórych wyrazów i zwrotów.