Słownik wyrazów obcych PWN - Sobol, Elżbieta; Janus-Kwiatkowska, Katarzyna; Mucha, Aleksander (programowanie).; Stankiewicz, Anna.; Grygo, Wiesław; Wydawnictwo Naukowe PWN. (Warszawa : PWN, 2003)
Słownik zawiera 29 583 hasła, a w nich wyrazy obcego pochodzenia. Oprócz jednostek wyrazowych słownik notuje też popularne cytaty obce. Zawiera zapis dźwiękowy niektórych wyrazów i zwrotów.
Tyt. z etykiety dysku.
Hasła zebrane w multimedialnym programie Słownik wyrazów obcych pochodzą ze słownika wyrazów obcych PWN.
Nazwy autorów wg : Pomoc --> Informacje o autorach.
Program nie jest instalowany na twardym dysku użytkownika i wymaga pracy z płytą w napędzie CD-ROM.
Keywords: Język polski -- zapożyczenia obce -- słowniki