Ex Libris Wł. Egiersdorff - Szymański, Stanisław (plastyk).; Egiersdorff, Włodzimierz (1901-1977). ([S.l., 1956)
Przez otwartą bramę widok na kamieniczki. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Wł. Egiersdorff.
Na odwrociu nazwisko aut., technika graf. i data.