Opis bibliograficzny - Część 4: Dokumenty ikonograficzne PN-N-01152-4 - Polska. Polski Komitet Normalizacyjny; Polska. Polski Komitet Normalizacyjny. Wydział Wydawnictw Normalizacyjnych (Warszawa : Polski Komitet Normalizacyjny, 2009)
Podano zasady sporządzania opisu bibliograficznego dokumentów ikonograficznych. Nie ma zastosowania do opisywania dok. oglądowych (projekcyjnych). Nie podano zasad dot. wyboru i formy hasła.
ICS 01.140.20.
Zawiera tabl. i załącznik informacyjny.
Bibliogr. s. 36.
Zatwierdzona przez Prezesa PKN dnia 26 lutego 2009 r.
Keywords: Opis bibliograficzny -- normy -- Polska; Ilustracje, obrazy -- katalogowanie -- normy -- Polska