Ex libris Hanny Trzaska-Kalinowskiej / EK. - Kuczyński, Edward (1905-1958) ([wydawca nieznany], 1956)
Naga kobieta na byku (nawiązanie do porwania Europy), przedstawiona na tle fragmentu antycznego budynku z trzema kolumnami i architrawem. Na architrawie napis "Exlibris", pod kompozycją w prostokącie na czarnym tle napis "Hanny Trzaska-Kalinowskiej".