Gdańsk. Domy na Straganiarskiej - Żukowski, Stanisław (1911-1983). ([Warszawa], 1945)
Przedstawia sylwetki kamienic oraz wieżę kościoła św. Jana w Gdańsku.
Pod kompozycją ołówkiem tytuł, sygnatura autora. Miejsce powstania i data według działalności autora.
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce