[Gdańsk Orunia, ul. Podmiejska] [aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia ul. Podmiejską (An der Schönfelder Brücke ) od skrzyżowania z ul. Raduńską (Andreas-Bauriedl-Straße) w kierunku Traktu św. Wojciecha, ok. 1910 r.