[Rudery w Pruszczu Gdańskim] - Ryczkowski, Marek; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia stare zniszczone domy w Pruszczu Gdańskim, przy ul. Grunwaldzkiej, 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Każde miasto chce schludne i ładne drogi wjazdowe. Gospodarze Pruszcza Gdańskiego wypowiedzieli walkę ruderom.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie przedstawienia.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Pruszcz Gdański; Mieszkanie -- rewitalizacja -- Polska -- Pruszcz Gdański -- fotografie; Kamienice -- rewitalizacja -- Polska -- Pruszcz Gdański -- fotografie; Pruszcz Gdański (Polska) -- 1945- -- fotografie