Zur Ausstattung einer neuen Wohnung und Gründung eines eigenen Heims / Erich Dawitzki Danzig. (s.n., 1929)
Przed II WŚ sklep z meblami; gł. kantor znajdował się na Breitgasse 32 (Szeroka), pozostałe na Pfefferstadt 53 (Korzenna) i Tobiasgasse 1/2 (Tobiasza).