Exlibris St. J. Gruczyńskiego / [K. Nekanda-Trepka]. - Nekanda-Trepka, Kazimierz (1918-1988) ([wydawca nieznany], 1969)
Przedstawia ludową rzeźbę - Chrystusa Frasobliwego, napis u góry z lewej strony: Exlibris, u dołu po prawej: St. J. Gruczyńskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji.