Eugeniusz Scribe - Szklanka wody : komedia w 5-ciu aktach / Państwowy Teatr "Wybrzeże". (Państwowy Teatr "Wybrzeże", 1949)
Program teatralny premiery 14.01.1949 r. Sezon 1948/49. Reżyseria i inscenizacja: Stefan Orzechowski, dekoracje: Karol Gajewski, kierownictwo literackie: Malwina Szczepkowska, kierownictwo muzyczne: Janusz Urbański.